latinica  ћирилица
15/11/2019 |  08:03 ⇒ 08:56 | Autor: RTS

Srbija teškom mukom do pobjede nad Luksemburgom

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Luksemburga sa 3:2 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića upisali su neophodnu pobjedu nad Luksemburgom u želji da izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" su bili ubjedljivi, stvorili veliki broj šansi, u dva navrata vodili sa dva gola, ali dozvolili gostima da se vrate u meč i do posljednjeg zvižduka učine ga neizvjesnim.

Srbija je na poluvreme otišla sa prednošću od 2:0, a oba gola postigao je Mitrović.

Prvi je uslijedio nakon sjajne asistencije Tadića, gdje je Mitrović sa druge stative glavom smjestio loptu u mrežu.

Drugi gol je bila solo majstorija Mitrovića, koji je povukao kontru i uputio sjajan udarac, koji je doduše zakačio igrača u bloku i prevario golmana Morisa.

Mogla je Srbija i ubjedljivije da vodi nakon 45 minuta, ali je pomenuti Moris u nekoliko navrata odlično intervenisao.

U drugom poluvremenu Luksemburg je pružao mnogo veći otpor, što se odrazilo na rezultat.

Na 2:1 gosti su smanjili početkom drugog poluvremena. Žerson je iskoristio dobar povratni pas i nakon okreta matirao Dmitrovića.

Radonjić je u 70. minutu ponovo donio dva gola prednosti "orlovima", kada je lijevom nogom preciznim udarcem postigao gol.

Činilo se da će Srbija bez većih problema privesti meč kraju, ali gosti su sjajnom kontrom i golom Turpela smanjili na 3:2.

Do kraja meča viđene su prilike na obje strane, ali ono najvažnije je da se rezultat nije mijenjao i da je Srbija upisala pobejdu.

U drugom meču Grupe B, Portugal je sa 7:0 savladao selekciju Litvaniju i tako došao nadomak plasmana na EP, ispred Srbije. 

"Orlovima" je za plasman na drugo mjesto potrebno da u posljednjem kolu upišu pobjedu nad Ukrajinom, ali i da Portugalija kiksne, odnosno ne pobijedi Luksemburg.

Mečevi posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na programu su u nedjelju.