latinica  ћирилица
15/11/2019 |  11:28 ⇒ 11:42 | Autor: RTS

Tumbaković: Samo rezultatom mogu da budem zadovoljan

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković izjavio je posle pobjede protiv Luksemburga da samo rezultatom može da bude zadovoljan.

Fudbaleri Srbije savladali su u Beogradu Luksemburg sa 3:2 (2:0), u utakmici B grupe kvalifikacija za EURO 2020.

- Istina je da je dok smo imali koncentraciju igrali da ispunimo osnovni cilj, imali smo utakmicu pod kontrolom, i prije prvog gola imali smo nekoliko prilika, a onda kad mislimo da smo završili posao, pada koncentracija i onda utakmica ode u nekom drugom pravcu. Mene može da zadovolji rezultat i sada imamo dva dana da se pripremimo za Ukrajinu i ostavimo mnogo bolji utisak - rekao je Tumbaković.

Selektor je dodao da je u prvih pola sata meča bio veoma zadovoljan.

- Rekao sam da sam u jednom djelu utakmice, tih prvih pola sata, bio veoma zadovoljan. Imali smo tri majstora iza Mitrovića, dominirali smo i dali dva gola. Da smo više držali koncentraciju i utisak bi bio bolji, a sada ostaje prostora da pojedincima skrenemo pažnju i stvari budu bolje protiv Ukrajine - rekao je Tumbaković.

Tumbaković smatra da ima napretka u odnosu na septembarsko okupljanje, prvo pod njegovom komandom.

- Ima napretka, naravno da ima napretka, definišemo polako tim, sve je bolje u odnosu na septembarsko okupljanje. Iskren da budem ne mogu da budem zadovoljan kompletnim utiskom, a ima detalja koje moramo da unaprijedimo. Veća doza trčanja, veća koncentracija. A uvijek me brine kada primimo gol, tako i sada, kada vidim kako smo primili primejra radi prvi gol. Isto u Luksemburgu, imamo dobijenu utakmicu a onda sve dovedemo u pitanje. Ima igrača koji kad napravimo rezultat počnu da se igraju, a u savremenom fudbalu to ne može - zaključio je je Tumbaković.

"Orlovi" u nedjelju, u posljednjem kolu, dočekuju Ukrajinu koja je već obezbijedila plasman. Srbiji je potrebna pobjeda, uz kiks Portugalaca.