latinica  ћирилица
15/11/2019 |  16:23 ⇒ 16:25 | Autor: RTRS

"SDS i PDP rade protiv Zaključaka NSRS i institucija Srpske" (VIDEO)

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je danas da ova stranka, za razliku od SDS-a i PDP-a, ima apsolutnu spremnost i odgovornost da nikada ne dozvoli da Republici Srpskoj bude nanesena bilo kakva šteta.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

On je istakao da SDS i PDP nisu smjeli da glasaju za Zaključke NSRS, rekavši da ove dvije stranke rade direktno protiv Zaključaka Parlamenta i institucija Republike Srpske, njenih građana i srpskog naroda u BiH.

- To je nešto što im mi nećemo dozvoliti i zbog čega ćemo ih na narednim izborima pobijediti još ubjedljivije - poručio je Kovačević, komentarišući saopštenje PDP-a u kojem je navedeno da će, ukoliko Narodna skupština Republike Srpske u narednom periodu usvoji izmjene i dopune Krivičnog zakonika Republike Srpske, lider SNSD Milorad Dodik biti prvi koji će odgovarati zbog izdaje interesa Srpske.

Kovačević je podsjetio da je Dodik u NSRS rekao da ne postoji nijedna partija iz Republike Srpske koja na određeni način i pod pritiskom nije učestvovala u prenosu nadležnosti, te da je prihvatiop svoj dio odgovornosti.