latinica  ћирилица
15/11/2019 |  16:59 | Autor: SRNA

"Pozitivno dostavljanje imena za formiranje komisija"

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak smatra da je dobro što je SNSD dostavio imena za sastav komisija Predstavničkog doma, ističući da je ovo pozitivan signal da bi Parlamentarna skupština BiH mogla da počne sa radom.
Igor Crnadak - Foto: RTRS
Igor CrnadakFoto: RTRS

Crnadak je apelovo da rukovodstvo Parlamentarne skupštine što prije izabere delegaciju BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, jer je BiH jedina evropska zemlja koja je član tog tijela, a ne učestvuje u njegovom radu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova.

- Imenovanjem parlamentarne delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope bar donekle bismo umanjili negativan efekat te diplomatske blamaže - istakao je Crnadak i dodao da institucije moraju stalno da rade jer se tako šalje poruka da je BiH ozbiljan međunarodni partner.

Crnadak smatra da u najkraćem roku treba da budu ratifikovani finansijski aranžmani koji čekaju u parlamentu, s obzirom na to da je riječ o projektima izgradnje puteva, vodovoda i infrastrukture i korisni su za građane i u Republici Srpskoj i u FBiH.

- Od samog početka sam pozivao da Parlamentarna skupština BiH normalno radi dok traju pregovori o formiranju vlasti na nivou BiH - rekao je Crnadak, te izrazio nadu da će početi sa radom i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Mostaru da je SNSD predložio svoje članove u parlamentarne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da bi spriječio da izborna i politička volja srpskog naroda bude izigirana izmjenama poslovnika koje su predložili SDS i PDP.