latinica  ћирилица
15/11/2019 |  18:48 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Dan otvorenih vrata: Mališani maštaju da postanu policajci (FOTO)

Uprava za policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, povodom krsne slave Aranđelovdana, organizovala je Dan otvorenih vrata. Djeca iz predškolskih ustanova i đaci osnovnih i srednjih škola u Banjaluci, mogli su da se upoznaju sa radom i opremom koju policija koristi.

Najviše graje bilo je tokom posjete najmlađih. Mališani su mogli da prođu poligon bezbjedne vožnje i da vide pokaznu vježbu sa službenim psima. Ipak, poseban doživljaj predstavljalo im je policijsko vozilo.

Dan otvorenih vrata (FOTO: RTRS)

Osim mališana danas su učili i kadeti. Njih su obučavali terapeuti Zavoda za rehabilitaciju dr Miroslav Zotović.

- Naši fizioterapeuti i radni terapeuti rade sa kadetima i obučavaju ih za postupanje sa licima koja se otežano kreću. Ovo je primjer dobre saradnje dvije institucije. Policija može u svakom trenutku da odgovori na potrebe svih građana uključujući i lica sa invaliditetom, a posebno lica koja koriste pomagala - rekla je Tanja Mandić Đokić, portparol Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "dr Miroslav Zotović".

"Dan otvorenih vrata" (FOTO: RTRS)

Ova manifestacija samo se simbolično zove "Dani otvorenih vrata" jer su, kažu u MUP-u njihova vrata za građane uvijek otvorena.

- Cilj je unapređenje i razvijanje odnosa policije i građana. Istraživanja pokazuju da policija uživa veliko povjerenje među građanima, a ovo je jedan od načina da ga zadržimo i unaprijedimo saradnju u cilju što veće bezbjednosti građana i njihove imovine - istakao je Mile Šikman, načelnik Uprave za policijsku obuku MUP-a Republike Srpske.

Dane otvorenih vrata MUP Srpske organizuje dva puta godišnje, povodom krsne slave koju prosljavljaju 21. novembra i Dana policije koji se obilježava početkom aprila.