latinica  ћирилица
16/11/2019 |  12:21 ⇒ 12:25 | Autor: B92

Uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca

Hrvatski državljani, jedan od najtraženijih bjegunaca, Bojan Dragičević (38) uhapšen je u četvrtak na području Novog Sada, saopštio je MUP Hrvatske.

Kako javlja portal Indeks, Odjeljenje za ciljane potrage i precizno lociranje Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske (FAST tim Hrvatska) je u saradnji sa FAST jedinicom Republike Srbije i Policijskom upravom Novi Sad uspio da locira Dragičevića.

Dragičević je 2005. godine u manje od mjesec dana, sa saučesnicima dva puta počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku, usred beijla dana, s plastičnim pištoljem.

Oba puta je pobjegao i vješto se skrivao do 2012. godine, kada je nakon sedam godina bijega uhapšen u Bosni i Hercegovini i izručen Hrvatskoj.

Zbog kaznenog djela razbojništva osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i dva mjeseca zatvora, te je upućen na izdržavanje kazne. Nakon godinu i po dana uspio je da pobjegne i to iz najstrože čuvanog odjeljenja.

Istog dana u popodnevnim satima pronađen je i vraćen u zatvorsku jedinicu.

U aprilu 2014. godine uspio je da pobjegne preskočivši zid. Od tada je bio u bijegu.

Na listi najtraženijih begunaca

Ovaj bjegunac nalazio se na European most wanted listi od 2016. godine, odnosno od samog početka lansiranja liste, na kojoj su objavljeni najtraženiji bjegunci Evrope, s obzirom na to da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom bjeguncu.