latinica  ћирилица
16/11/2019 |  13:44 | Autor: SRNA

Dostavljen izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Policijska uprava Gradiška dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.
Policijska uprava Gradiška - Foto: RTRS
Policijska uprava GradiškaFoto: RTRS

Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za krivično djelo omogućavanje uživanja droge, a Slađana Vidačković i za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Ova lica uhapšena su u okviru akcije kodnog naziva "Merlin dva", koju su zajedno proveli Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, te policijske uprave Banjaluka i Gradiška.

Oni se sumnjiče da su od 2016. do 2019. godine vršili nabavku i preprodaju marihuane korisnicima na području Banjaluke i Gradiške.

Nakon kriminalističke obrade ova lica su sprovedena radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

- Nakon ispitivanja osumnjičenih tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora - navode iz tužilaštva.