latinica  ћирилица
17/11/2019 |  09:25 ⇒ 16:25 | Autor: SRNA

Hong Kong: Sukobi u kampusu, demonstranti koristili strijele (FOTO)

Demonstranti su danas gađali policiju Hong Konga zapaljivim bombama i strijelama nakon što su u univerzitetskom kampusu izbili novi neredi, a jedan policijski zvaničnik pogođen je u nogu.

 Policija je koristila vodene topove i ispaljivala mlazove plave boje nakon što je nekoliko demonstranata viđeno kako strijelama gađaju sa krovova zgrada u okviru Politehničkog Univerziteta Hong Konga.

Zvaničnik policije zadužen za medije pogođen je strijelom u nogu, saopštila je policija. On je prebačen u bolnicu.

Požari i eksplozije osvijetlili su nebo iznad Univerziteta u kvartu Kouvlun nakon što su demonstranti bacili više zapaljivih bombi, u nekim slučajevima koristeći katapult, a policija je odgovorila suzavcem.

Poslije nekoliko sati mira, dok su demonstranti većinom spavali na travnjacima i u univerzitetskoj biblioteci, policija je ponovo ispalila suzavac. Demonstranti su odgovorili zapaljivim bombama, od kojih su neke zapalile drveće ispred kampusa.

Kineski vojnici su juče prvi put izašli na ulice u šorcevima i majicama raščišćavajući teren. Nosili su plastične kante i metle i pomagali mještanima da očiste puteve.