latinica  ћирилица
17/11/2019 |  10:59 ⇒ 16:24 | Autor: RTS

Lončar: Vučić je bio životno ugrožen, ljekari mu spasili život

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar rekao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ima hronične, manje probleme sa srcem, ali da je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio da se obrati ljekarima VMA.
Vojnomedicinska akademija (VMA) (Foto: vma.mod.gov.rs) -
Vojnomedicinska akademija (VMA) (Foto: vma.mod.gov.rs)

Zlatibor Lončar je za Tanjug rekao da je po prijemu na VMA procenjeno da je predsjednik Srbije životno ugrožen.

U toj zdravstvenoj ustanovi su medicinski timovi momentalno sproveli sve neophodne mjere za saniranje ovako ozbiljnog stanja, a predsjednik Vučić je, prema riječima ministra Lončara, dobro odreagovao na terapiju koja mu je prepisana.

Ipak, stručni timovi VMA su predsjedniku Srbije preporučili da u narednom periodu smanji svoje redovne aktivnosti kako bi se u potpunosti oporavio od pogoršanja zdravstvenog stanja do kog je došlo u petak.

- Koristim ovu priliku da lično zahvalim medicinskim timovima VMA, koji su još jednom pokazali svoju stručnost i profesionalizam - rekao je ministar Lončar, dodajući da su vrhunski ljekari i sestre potvrda snage jedne države.

I predsjednik Vučić je zahvalio radnicima Vojnomedicinske akademije. Poručio je da će od ponedjeljka biti "u punom radnom pogonu".