latinica  ћирилица
17/11/2019 |  11:58 ⇒ 12:49 | Autor: RTRS

Zvornik: Program podrške zapošljavanju mladih sa VSS

U Zvorniku je počela realizacija Programa podrške zapošljavanju mladih sa visokom stručnom spremom u statusu pripravnika za 2019. godinu, koji zajednički realizuju Gradska uprava i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske. Devet mladih visokoobrazovanih ljudi, od kojih su troje djeca poginulih boraca, dobilo je priliku da odradi pripravnički staž u Gradskoj upravi, u trajanju od godinu.

Priliku da zasnuju radni odnos dobila su dva diplomirana pravnika, troje diplomiranih ekonomista, te diplomirani inžinjeri arhitekture, saobraćaja i poljoprivede. Među njima je i diplomirani menadžer bezbjednosti Aleksandar Ivanović koji je istakao da je status pripravnika dobra prilika, kako kaže, da nauči nove poslove i steknem nova radna iskustva.

U gradskom Odjeljenju za urbanizam i prostorno planiranje svoje znanje proširuje i Nataša Drašković, diplomirani inženjer arhitekture.

- Dobili smo priliku da steknemo prvo iskustvo u struci i priliku da polažemo državni ispit nakon odrađenog pripravničkog staža dodala je Draškovićeva.

U narednih godinu dana najveći dio pripravnika upoznaće se sa radom svih gradskih odjeljenja i steći dobru osnovu za dalje. Slađana Tijanić, šef Odsjeka za upravljanje ljudskim resursima, izrazila je zadovoljstvo što mogu da izađu u susret mladim ljudima, da zasnuju prvi radni odnos, te da krenu sa sticanjem znanja iz svoje struke.

Ovim projektom želimo iskazati poštovanje prema mladim i obrazovanim ljudima i ujedno im omogućiti da ostvare prvi poslovni korak, ističe gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Identičan projekat realizovan je i prošle godine, a pripravnički staž odradilo je devet visokoobrazovanih Zvorničana.