latinica  ћирилица
17/11/2019 |  17:23 ⇒ 19:58 | Autor: SRNA

Јednomjesečni pritvor osumnjičenim za proizvodnju i promet droge

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Miladinu Vidačkoviću /45/, Slađani Vidačković /45/, Rasimu Hajderu /21/ i Pameli Dukić /20/, svi iz Gradiške, koji se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, saznaje Srna.
Okružni sud Banjaluka - Foto: SRNA
Okružni sud BanjalukaFoto: SRNA

Miladin Vidačković sumnjiči se i za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, a Slađana Vidačković i za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje mjere pritvora bog postojanja opasnosti od bjekstva, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Oni se sumnjiče da su od 2016. do 2019. godine vršili nabavku i preprodaju marihuane korisnicima na području Banjaluke i Gradiške.

Uhapšeni su u okviru akcije kodnog naziva "Merlin dva", koju su zajedno sproveli Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, te policijske uprave Banjaluka i Gradiška.