latinica  ћирилица
17/11/2019 |  18:54 | Autor: SRNA

Mandić: Đukanović glavni partner Soroša na ovim prostorima

Mreža DŽordža Soroša, čiji je glavni partner na ovim prostorima crnogorska vlast, najsnažniji je mehanizam hibridnog rata u kolonizaciji Crne Gore, izjavio je danas jedan od lidera Demokratskog fronta /DF/ Andrija Mandić.
Andrija Mandić - Foto: Novosti.rs
Andrija MandićFoto: Novosti.rs

On ističe da se preko ove mreže perfidno napada na temeljne vrijednosti hrišćanstva, a mete su nacionalni identitet, suverenost država, Srpske pravoslavna crkva, porodica, nacionalni patriotizam u oružanim snagama, kao i tradicionalni moral.

- Soroševa mreža usmjerava političko javno mnenje, kontroliše korumpirane funkcionere, razbija opozicione partije, sabotira proteste i amortizuje narodno nezadovoljstvo - naveo je Mandić u pisanoj izjavi.

On je naveo da je Soroš prvi put primijenio metode hibridnog rata gradeći kontakte vlasti Mila Đukanovića sa evropskim bankarima za uvođenje njemačke marke u Crne Gore.

- Soroš je, takođe, obezbijedio Đukanoviću veze sa globalnim bankarskim neokolonijalistima, kroz kupovinu CKB i Arsenal Tivat, preko njegove investicione grupacije Trigranit. Porto Montenegro je tako, u najvećem dijelu, postao igraonica za bogate globalne bankare, tajkune i kriminalce - tvrdi Mandić.

On je pozvao sve građane, medije i nevladine organizacije iz Crne Gore, koje je prethodnih godina podržala Soroševa fondacija, da prekinu saradnju sa njim kako bi istinski pomogli promjene u Crnoj Gori.

- DF je postao dio ogromnog pokreta koji vodi planetarnu bitku protiv ove pošasti na svim meridijanima. Danas su zajedno evropski narodnjaci i konzervativci sa američkim republikancima i evroazijskim patriotama koji su najduži vremenski period bili predmet brutalnog napad ovog opasnog čovjeka i njegove organizacije - naveo je Mandić.