latinica  ћирилица
17/11/2019 |  21:46 | Autor: SRNA

Vasiljević: Vučić dva dana proveo na aparatima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dva dana je proveo na aparatima na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, gdje je primljen u petak zbog kardiovaskularnih problema, potvrdila je njegov savjetnik za medije Suzana Vasiljević.
Aleksandar Vučić - Foto: RTS
Aleksandar VučićFoto: RTS

Ona kaže da su jutros saznali rezultate analiza i da je situacija danas malo bolja.

- Toliko je bilo loše da je sam tražio da ga odvedu u bolnicu. Trčali smo po belom svetu u najgorim stanjima, ali je i sam shvatio u ovom slučaju da nešto nije u redu - rekla je Vasiljevićeva za Televiziju Pink.

Ona kaže da je Vučić dobio veliki broj poruka od zvaničnika, među kojima i od francuskog predsjednika Emanuela Makrona, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, premija Albanije Edija Rame, predsjednika Slovenije Boruta Pahora.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je ranije danas da predsjednik Srbije ima hronične, manje probleme sa srcem, ali da je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio da se obrati ljekarima Vojnomedicinske akademije.

Lončar je naveo da je po prijemu procijenjeno da je predsjednik Srbije životno ugrožen.

- U toj zdravstvenoj ustanovi su medicinski timovi momentalno sproveli sve neophodne mere za saniranje ovako ozbiljnog stanja, a predsjednik Vučić je, dobro odreagovao na terapiju koja mu je prepisana - rekao je Lončar.