latinica  ћирилица
17/11/2019 |  21:54 ⇒ 22:01 | Autor: RTS

Drama i spektakl u Londonu - Cicipas osvojio Završni turnir (FOTO)

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je Završni turnir u Londonu pobjedom nad Dominikom Timom u finalu. Cicipas je napravio preokret i savladao Austrijanca rezultatom 6:7 (6-8), 6:2, 7:6 (7-4).

Stefanos je tako kompletirao fantastičan turnir na kojem je izgubio samo od Rafaela Nadala i kao najmlađi došao do trofeja.

Cicipas i Tim (foto: Julian Finney/Getty Images)

On je postao šesti najmlađi igrač koji je trijumfovao na turniru najbolje osmorice i podigao najznačajniji pehar u karijeri.

Uvodni dio igre donio je pravi festival brejk lopti, ali nismo vidjeli niti jedan u prvih 12 gemova. Tim je propustio dve, Cicipas tri i prvi set je otišao u taj-brejk.

U dodatnom gemu koncentrisaniji je bio austrijski igrač, koji je došao do prednosti od 1-0 poslije više od sat vremena igre.

Iako je dobio prvi set, izgleda da ga je to poprilično istrošilo, jer je Stefanos momentalno odgovorio i vezao četiri gema na startu drugog. Dva brejka bila su mu dovoljna da rutinski izjednači u setovima i odvede meč u odlučujući.

Osokoljen tim rezultatom oduzeo je servis rivalu odmah na početku, ali se Dominik nije predavao i vratio je brejk za 3:3 u trećem setu. Drama je tek počela, obojica su uspijevala da zadrže svoj servis i duel je rješen kako je to bilo najpravednije – u taj-brejku trećeg seta.

Momak iz Atine bolje ga je otvorio, poveo 4:1 i svi su videli njegov trijumf. Ipak, stegla mu se ruka, napravio je dve velike greške i vratio rivala u život. Na kraju, pomogao mu je Tim i jednim poklonom omogućio veliko slavlje Cicipasa.

Smanjio je i na 4-3 u međusobnom skoru, na cijelokupnom turniru zaradio 1.300 ATP bodova i 2.656.000 dolara.