latinica  ћирилица
18/11/2019 |  09:26 | Autor: RTS

Trinkijeri: Energija presudila

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri poslije pobjede protiv Crvene zvezde u "vječitom" derbiju, rekao je da je utakmica bila teška, ali da je njegov tim zaslužio trijumf. Јunak pobjede Nemanja Gordić priznao je da derbi nije bio lijep, ali da je pobjeda dosta vrijedna.
Andrea Trinkijeri (Foto: N.Negovanović) -
Andrea Trinkijeri (Foto: N.Negovanović)

Crno-bijeli pobijedili su Crvenu zvezdu sa 75:72 u sedmom kolu ABA lige.

- Bila je izuzetno teška utakmica. Bilo je veoma teško dobro igrati. Mislim da smo zaslužili pobjedu, jer smo u ključnim momentima imali više enegrije. Imali smo dobar start, na kraju druge četvrtine pustili smo ih da se vrate. Bila je fizička tuča. Nismo igrali sjajno, daleko od toga. Nismo pogodili olimpijski bazen, ali smo na energiju i borbu za loptu dobili Zvezdu. Veliki derbi, važna utakmica, pobjeda i to je to to - rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije poslije meča.

 
Trener Partizana upitan je i da li je njegovom timu neodstajalo samopouzdanje u trećoj četvrtini, kada je zakazao šut.

- Mislim da nije stvar sampouzdanja, jer bismo izgubili utakmicu. Svi smo željeli da igramo bolje, ali kada smo ušli u kontakt, blokada... Nismo se snašli kako treba. Bilo je teško da uđemo u reket - rekao je Trinkijeri, koji je odgovorio i na pitanje da li će njegov tim uživati u trijumfu.

- Јedna od najvažnijih stvari je da uživaš u životu. Јa sam u tome najgori, nadam se da su moji igrači bolji - zaključio je.

Јedan od najboljih igrača u pobjedi Partizana Nemanja Gordić priznao je da derbi protiv Crvene zvezde nije bio lijep, ali i da je veća energija njegovog tima presudila pobjednika u meču 7. kola ABA lige.

- Osjećaj je fenomenalan, derbi nije obična utakmica i pobjeda znači mnogo više od dva boda. Nije bila lijepa utakmica, ali nije bilo ni za očekivati drugačije. Bilo je mnogo promašaja sa obje strane, posebno za tri poena. Međutim, na sreću mi smo imali više energije - rekao je Gordić novinarima poslije meča.

- Meni je drago da su ušle trojke u posljednjoj dionici. Da li imam poseban motiv protiv Zvezde? Igram isto kao i protiv drugih ekipa, ali uvijek postoji veći motiv za najvećeg rivala kad nosiš dres Partizana i izvlači najbolje iz vas - rekao je plej crno-bijelih, a potom se osvrnuo na suđenje.

- Bilo je dosta prekida. Nije lako ni sudijama. Trude se da gledaju svaku odluku i to ubija ritam utakmice. Na sreću, pobijedili smo - rekao je on.

Prema njegovim riječima večerašnji trijumf pokazuje da Partizan može da se nosi sa, kako je naglasio, evroligaškom Crvenom zvezdom.

- Zvezda je evroligaška ekipa, takmičenje njihovo je zahtjevno i igra se sa mnogo kontakta. Kao da ste u rudniku dva sata - naveo je Gordić.