latinica  ћирилица
18/11/2019 |  13:18 ⇒ 17:46 | Autor: SRNA

Uručena oprema za kvalitetniju nastavu fizičkog vaspitanja OŠ "Miloš Crnjanski" (FOTO)

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović uručila je danas rukovodstvu banjalučke Osnovne škole "Miloš Crnjanski" sportsku opremu za kvalitetno obavljanje nastave fizičkog vaspitanja, te najavila realizaciju ovog projekta u svim školama u Srpskoj, za koji je izdvojeno 60.000 KM.

Davidovićeva je istakla da setovi sadrže opremu neophodnu za kreiranje poligona za elementarne sportske kretnje i igre.

- Cilj ovog projekta je da svoj djeci školskog uzrasta od prvog do petog razreda obezbijedimo kvalitet u izvođenju nastave fizičkog vaspitanja, te da se od najranijeg uzrasta pravilno razvijaju - rekla je Davidovićeva.

Foto: RTRS

Govoreći o zakonu o sportu koji će biti razmatran na narednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, Davidovićeva je izrazila zadovoljstvo pripremljenim novim zakonskim tekstom koji sadrži mnogo novina u odnosu na sadašnji.

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole "Miloš Crnjanski" Ognjen Kos rekao je da će oprema mnogo značiti poboljšanju kvaliteta izvođenja nastave u školi.

- U toku školske godine učestvujemo u brojnim sportskim takmičenjima i manifestacijama, tako da će nam ovi rekviziti koristiti da se još bolje pripremimo - rekao je Kos, te dodao da centralna škola na Petrićevcu trenutno ima 847 učenika, a područna u Motikama 67 đaka.

Foto: RTRS

Predsjednik Aktiva direkotra osnovnih škola regije Banjaluka Miroslav Popržen istakao je značaj ovog projekta Ministaratva porodice, omladine i sporta jer će doprinijeti da se ljubav prema sportu razvija i kod djece najnižih razreda.

- Budućnost sporta je u razvoju školskog sporta koji je potrebno podići na što veći nivo, a ove aktivnosti značajno tome doprinose - rekao je Popržen.