latinica  ћирилица
18/11/2019 |  17:18 ⇒ 17:22 | Autor: SRNA

Milići: Odigrana predstava "Glasam za život"

U Srednjoškolskom centru "Milutin Milanković" u Milićima su, povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca, članovi školske dramske sekcije odigrali predstavu "Glasam za život", autora Mire Stanišev.
Predstava "Glasam za život", autora Mire Stanišev - Foto: SRNA
Predstava "Glasam za život", autora Mire StaniševFoto: SRNA

Vođa sekcije profesor Siniša Šešlija izjavio je Srni da je tema predstave prvo ljubavno iskustva mladih i iskušenja u tom periodu.

- Željeli smo da uputimo poruku mladima da budu oprezni u svim svojim poslovima, ako ih tako možemo nazvati, ali da poslije toga nema bježanja i uzmicanja pred preprekama, već ih treba rješavati - rekao je Šešlija.

Obilježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca organizovao je Savjet učenika milićkog SŠC-a, kao znak sjećanja na studentske demonstracije u Pragu 1939. godine protiv nacističke okupacije.

Predsjednik Savjeta Anastasija Milinković rekla je Srni da da su nacisti te demonstracije ugušili u krvi, zatvorivši sve visokoškolske ustanove u Češkoj i poslavši više od 1.200 studenata u koncentracione logore, dok je devet studenata i profesora strijeljano.

- Oni su postali oličenje dostojanstva, hrabrosti i patriotizma i težnje mladih ljudi ka opštedruštvenom napretku - istakla je Milinkovićeva.

Ona je najavila da će Savjet učenika SŠC u Milićima do kraja godine organizovati još nekoliko sličnih manifestacija, među kojima i humanitarne akcije "Јedan slatkiš, jedno dijete" i "Čep za hendikep".