latinica  ћирилица
19/11/2019 |  09:23 | Autor: B92

Zvezda na teškom gostovanju u Berlinu

Košarkaši Crvene zvezde stigli su u Berlin gdje će danas od 19 časova gostovati Albi u devetom kolu Evrolige.
KK Crvena Zvezda (foto:euroleague) -
KK Crvena Zvezda (foto:euroleague)

Crveno-bijeli se nalaze u žestokom ritmu, jer su u Berlin otputovali nakon poraza od Partizana, već u četvrtak će igrati u Kaunasu, a za vikend čekaju Mornar u ABA ligi.

Trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović je u Berlin poveo 14 igrača, među kojima nema najvećeg ljetošnjeg pojašanja DŽejmsa Gista.

Gavrilović nije prokomentarisao zašto 32-godišnji Amerikanac nije krenuo sa ekipom na evroligašku mini-turneju.

- Očekuje nas još jedna teška utakmica za čiju pripremu nemamo previše vremena. Iza nas su dva meča u kojima smo bili u igri svih 40 minuta i imali šansu da ih dobijemo, ali i velika potrošnja nakon produžetka sa ASVEL-om i produžetka i derbija koji sam po sebi nosi dodatni utrošak energije. Ponovo smo u situaciji da imamo jako malo vremena, uz to dodatno i putovanje u  Njemačku, kako bi spremni dočekali utakmicu sa Albom. Naša je obaveza, bez obzira na već dvije odigrane utakmice u petak i nedjelju, da u svaki meč ulazimo sa željom i namjerom da ga dobijemo, tako je i pred utakmicu Berlinu. Znamo kako igra ALBA, i u dobrom raspoloženju čekaju ovaj meč jer su pobijedili Panatianikos u Atini. Ipak naš cilj se zna - rekao je Gavrilović.

Osim Gista, u timu nema ni povrijeđenog Stratosa Perperoglua, dok su u tim uvršteni Derik Braun i Nikola Јovanović.

- Očekuje nas izuzetno težak ispit i duel sa njemačkom ekipom koja igra brzo sa puno šuteva i košarku na veliki broj poena. Moramo da odigramo čvrsto u odbrani, kontrolišemo ritam i ne dozvolimo im da igraju i nametnu svoj tempo. S druge strane, zaista nemamo puno vremena da se odmorimo i spremimo za ovu utakmicu poslije dvije fizički vrlo zahtjevne utakmice tokom vikenda - rekao je Ognjen Dobrić.

Ovo će biti treći duel dva kluba, dva meča Crvena zvezda i ALBA odigrale su 2015. godine u Top 16 fazi Evrolige. ALBA je slavila na svom parketu 73:68, Crvena zvezda se revanširala ubjedljivom pobjedom 86:69.

Utorak:
18.30 Žalgiris – Panatinaikos
20.00 ALBA – Zvezda
20.30 Bajern – Olimpijakos
20.45 ASVEL – Efes
20.45 Milano – Makabi
21.00 Real – Himki
21.00 Valensija – Zenit

Srijeda:
21.00 Barselona – Fenerbahče
21.00 Baskonija – CSKA