latinica  ћирилица
19/11/2019 |  13:13 ⇒ 15:52 | Autor: TANЈUG

Vučić: Novinar nije kriv, ja sam hronično bolestan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas spekulacije da su novinarska pitanja bila razlog pogoršanju njegovog zdravlja.
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Goll) -
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Goll)

- Novinari nemaju veze s mojim zdravstvenim stanjem, ja sam hronično bolestan, plus akutni problemi. To je moja stvar i niko nema veze s tim - rekao je Vučić na pres konferenciji.

On je ponovio stav da, inače, ne bježi od novinarskih pitanja i da nikada nije bježao, već da je, naprotiv, uvijek bio spreman i biće spreman da odgovori na sva pitanja novinara, jer mu pružaju priliku da ukaže na laži kojima se služe pojedini mediji ili politički protivnici i da pokaže građanima šta je istina.

- Za razliku od svih drugih političara u zemlji, nikada nisam bježao od pitanja. Ta pitanja mi pružaju uvijek veliku priliku da na najbolji mogući način raskrinkam neistine pojedinih medija i laži političkih protivnika - rekao je Vučić povodom riječi predsjednika NUNS-a Željko Bodrožić da bi bilo dobro da dođe da odgovara na pitanja Vremena, Nina, Danasa....

Predsednik Srbije je istakao da za njega ne postoji bolja prilika, nego da u trenutku kada neko izađe sa neistinama koje svaki dan ponavljaju, dobije prostor da direktno pokaže koliko nemaju ozbiljnu argumentaciju.

- Nikada nisam bježao, nikada nisam sklanjao teme pod tepih, nisam se skrivao, i zato sam uvijek pobjeđivao. Bilo bi pretjerano da kažem da sam rasturao političke protivnike, ali rastavljajući na sastavne dijelove njihove laži, pokazivao sam da sam spreman, da sam bio spreman, i da ću uvek biti spreman. I poobijediću ih uvijek - rekao je Vučić.