latinica  ћирилица
19/11/2019 |  14:33 | Autor: Kurir

Zvezda suspendovala najplaćenijeg igrača DŽejmsa Gista

Osim što ne opravdava ulogu najplaćenijeg igrača u klubu, bivši košarkaš Partizana sklonjen iz ekipe i zbog sukoba s pojedinim saigračima i članovima stručnog štaba
DŽejms Gist (Foto: Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija) -
DŽejms Gist (Foto: Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija)

Poraz u vječitom derbiju uvijek za sobom povlači žrtve. Ovoga puta ceh je platio DŽejms Gist, kog je Crvena zvezda suspendovala nakon izgubljenog meča sedmog kola ABA lige protiv Partizana (75:72). Amerikanac nije otputovao juče sa ekipom u Njemačku na utakmicu devetog kola Evrolige protiv Albe.

Postoji nekoliko verzija priče zašto je Gist ostao u Beogradu, a iz Crvene zvezde nisu javnosti pružili nikakav odgovor osim suve informacije da se na njega ne računa u večerašnjem meču.

Činjenica je da od dolaska na Mali Kalemegdan američki košarkaš nije opravdao ulogu najplaćenijeg igrača u redovima crveno-bijelih, a nije se proslavio ni u nedjelju protiv svog bivšeg kluba. Gist je za 19 minuta na terenu Partizanu dao samo šest poena.

To bi mogao biti jedan od razloga za suspenziju, ali kako Kurir saznaje, Gist je imao i sukob s pojedinim igračima i članovima stručnog štaba.

Zvezdin donedavni trener Milan Tomić insistirao je na dovođenju Gista, a otkad je on napustio kormilo, Amerikanac nema najbolju komunikaciju sa stručnim štabom.

Da li je suspenzija samo privremena kazna ili prva naznaka da će se crveno-bijeli pozdraviti s momkom čiji dvogodišnji ugovor vrijedi 580.000 evra, ostaje da se vidi.