latinica  ћирилица
19/11/2019 |  16:48 | Autor: SRNA

Zvornik: Usvojen rebalans gradskog budžeta od 25,7 miliona KM

Skupština grada Zvornik jednoglasno je danas usvojila rebalans ovogodišnjeg gradskog budžeta od 25.761.000 KM.
Skupština grada Zvornika - Foto: SRNA
Skupština grada ZvornikaFoto: SRNA

Rebalansom budžeta za 2019. godinu ukupna budžetska sredstva, primici i neiskorištena sredstva po osnovu kredita i obveznica veća su za 767.800 KM od plana.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović rekao je da je u rebalansu budžeta došlo do određenih promjena u strukturi na rashodovnoj strani u odnosu na nacrt budžeta.

Govoreći o kapitalnim projektima, zamjenik gradonačelnika je istakao da su za sve projekte koji su započeti sredstva obezbijeđena, te da će neki do kraja građevinske sezone biti završeni, a neki nastavljeni u idućoj godini.

- Projekti se odnose na nastavak rekonstrukcije ulica u gradu, rekonstrukciju Doma zdravlja, izgradnju novog bloka Opšte bolnice, kao i proširenje Ambulante na Branjevu - rekao je Ivanović.

Ističući da će izgradnja vodovoda u naseljima Lokanj i Pilica biti nastavljena, Ivanović je naveo da se očekuje ubrzo početak izgradnje vodovoda mjesnih zajednica Oraovac i Križevići.

On je rekao da su u toku radovi na regulaciju korita rijeke Sapne, u saradnji sa preduzećem "Vode Srpske", te da će biti obezbijeđena sredstva za regulaciju korita rijeke Hoče u narednoj godini.

Ivanović je rekao da se radi idejno rješenje za izgradnju garaže sa oko 300 parking mjesta kod Sokolskog doma, te da se nastoji obezbijediti lokacija za izgradnju parking garaže kod Opšte bolnice.

Načelnik Gradskog odjeljena za finansije Srđan Despić napomenuo je da su u prijedlog odluke o usvajanju rebalansa budžeta uvrštene preporuke Ministarstva finansija i izrazio očekivanje da će do kraja godine izvršenje budžetskih prihoda biti u skladu sa planom.