latinica  ћирилица
19/11/2019 |  20:51 | Autor: SRNA

Stevandić: Dobra politika Republike Srpske

Predsjednik stranke Ujedinjena Srpska Nenad Stevandić ocijenio je večaras kao uspjeh politike Republike Srpske da Godišnji nacionalni program ne bude dokument koji se šalje u Brisel, nego da to budu reformski pravci odbrane.
Nenad Stevandić - Foto: SRNA
Nenad StevandićFoto: SRNA

- Reforma je široko postavljen pojam, ne znači nikakvo članstvo i u dokumentu piše da nije obavezno članstvo u NATO, niti plan pristupanja. To je nama dovoljno jer je u skladu sa rezolucijom Narodne skupštine Republike Srpske - rekao je Stevandić novinarima u Bijeljini, gdje prisustvuje političkom skupu stranke.

Na kritike opozicije u Republici Srpskoj i iz Federacije BiH, Stevandić kaže da onaj ko gubi ima pravo da se ljuti, pa i da laže.

- Sačekaćemo da vrijeme pokaže da ćemo mi biti na platformi Narodne skupštine Republike Srpske i rezolucije o vojnoj neutralnosti - istakao je on.

Stevandić je napomenuo da se srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te ocijenio da Republika Srpska vodi vrlo dobru politiku.

- U kontaktu smo i sa istočnim i sa zapadnim partnerima. Republika Srpska vodi vrlo dobru politiku koja se nije pomjerila ni lijevo, ni desno, a svoje prijatelje, koji čuvaju njen subjektivitet, neće iznevjeriti, ni Srbiju, ni Rusiju, ni Kinu, ni bilo koga, niti će pokleknuti pod pritiscima - poručio je Stevandić.

Lider stranke Ujedinjena Srpska je zaključio da je to siguran put u budućnost Republike Srpske i da se tako omogućava narednim pokoljenjima da žive u svojoj zemlji.

Predsjedništvo BiH imenovalo je danas Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, te donijelo odluku da se u u NATO sjedište u Briselu dostavi dokument Program reformi BiH.

- Dokument će biti dostavljen dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara - dodaje se u saopštenju Predsjedništva BiH.