latinica  ћирилица
20/11/2019 |  11:51 ⇒ 11:59 | Autor: SRNA

Demos pozdravio imenovanje Tegeltije

Demokratski savez - Demos, pozdravlja postizanje političkog dogovora kojim je, nakon skoro godine, konačno odblokirano konstituisanje Savjeta ministara i ispoštovana demokratska volja građana iskazana na opštim izborima 2018. godine.
DEMOS - Foto: RTRS
DEMOSFoto: RTRS

- Za sve građane Republike Srpske i BiH veoma je važno da zajednički organi i institucije konačno počnu da rade u punom kapacitetu, posebno imajući u vidu da su, zbog nepostizanja političkog dogovora, blokirana značajna sredstva, posebno ona namijenjena za infrastrukturne projekte koji su okosnica razvoja cijelog društva - saopšteno je iz ove stranke.

U Demosu izražavaju uvjerenje da će, nakon jučerašnje odluke Predsjedništva BiH o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara, splasnuti političke tenzije i da će zajedničke institucije, nakon postizanja političkog dogovora, biti odblokirane i početi da se bave pitanjima bitnim za kvalitetniji i bolji život svih građana Republike Srpske i BiH.

- Јasno je da je političkim stranka koje su pobijedile na izborima u Republici Srpskoj narod dao mandat da ga vode i predstavljaju i da preuzmu odgovornost za procese i aktivnosti koje rade u službi i u interesu građana - ističe se u saopštenju.

Zbog toga, dodaje se, Demos još jednom pozdravlja konačno imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg što je važan korak ka konstituisanju novog Savjeta ministara i ističe važnost postizanja političkog kompromisa.