latinica  ћирилица
20/11/2019 |  11:56 ⇒ 11:56 | Autor: Nezavisne

Uhapšen migrant iz Sirije, pakovao drogu

Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša uhapsili su dvije osobe koje su osumnjičene za krivično djelo proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a jedno od tih lica je migrant.
Droga - Foto: RTRS
DrogaFoto: RTRS

U policijskom saopštenju se navodi kako su tokom jučerašnjeg dana pripadnici policije, na osnovu prethodno prikupljenih saznanja i informacija, izvršili pretres stana i pomoćnih objekata u vlasništvu osobe G.V. (20) u Velikoj Kladuši.

Tokom pretresa u kući su zatečena lica K.A. (33) iz ovog grada, kao i strani državljanin A.A. (22) iz Sirije, a obojica su u trenutku upada policije vršili pakovanje narkotičkih sredstava.

Tokom pretresa pronađen je 41 paketić sačinjen od PVC folije u kojima se nalazila materija koja asocira na kanabis, kao i deset paketića sa sadržajem nepoznate praškaste materije za koju se sumnja da je teška droga.

Pronađena su i 23 paketića sa tabletama za koje se sumnja da su "ekstazi", jedna digitalna vaga za precizno mjerenje i jedan mobilni telefon.

Po završetku pretresa pronađena sredstva su izuzeta dok su navedena lica lišena slobode i nad njima se po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca provodi kriminalistička istraga.