latinica  ћирилица
20/11/2019 |  12:08 ⇒ 12:31 | Autor: sputniknews.com

Ruska ljepotica ne može na takmičenje u Ameriku

Predstavnica Rusije Alina Sanjko krivicom SAD je izgubila šansu da ponese krunu najljepše na takmičenju Mis univerzum, koje će 8. decembra biti održano u Atlanti, u američkoj državi DŽordžija, piše Sputnjik.
Alina Sanjko (Foto: Sputnik/Vitaliй Belousov) -
Alina Sanjko (Foto: Sputnik/Vitaliй Belousov)

Direktorka Mis Rusije, Anastasija Beljak, je rekla da je ruski tim učinio sve kako bi obezbijedio učešće Rusije na takmičenju Mis univerzum u SAD, ali da su zbog organizacionih propusta i poteškoća sa dobijanjem vize morali da otkažu učešće.

Problem je nastao pošto su organizatori Mis univerzuma kasno informisali rusku stranu o datumu i mjestu održavanja takmičenja, pa zbog komplikovane i duge procedure dobijanja američke vize nije bilo vremena da se aplicira, kao ni da se obave kvalitetne pripreme za takmičenje.

Beljakova je naglasila da je Alina Sanjko trebalo da predstavlja zemlju na dva međunarodna takmičenja - Mis univerzuma u SAD i Mis svijeta u Velikoj Britaniji.

Kako je navela, Sanjkova će učestvovati na izboru za Mis svijeta 14. decembra u Londonu.

Sanjkova je titulu Mis Rusije dobila u aprilu ove godine. Dvadesetogodišnja ljepotica iz grada Azova, iz Rostovske oblasti, nagrađena je pobjedničkom krunom i sa tri miliona rubalja (oko 42,4 hiljade evra).