latinica  ћирилица
20/11/2019 |  15:22 ⇒ 15:22 | Autor: SRNA

Јaćimović predao akreditive Penderovskom

Ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Јaćimović predao je danas u Skoplju akreditive predsjedniku Sjeverne Makedonije Stevi Pendarovskom i poručio da su dobri i prijateljski odnosi dvije zemlje osnova za dalje jačanje saradnje u skladu sa obostrano izraženim interesima.
Sarajevo - Јaćimović, Pendarovski - predaja akreditiva - Foto: SRNA
Sarajevo - Јaćimović, Pendarovski - predaja akreditivaFoto: SRNA

Јaćimović je Pendarovskom prenio pozdrave članova Predsjedništva BiH, te izrazio zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima bez otvorenih pitanja, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministra u tehničkom mandatu.

Tokom sastanka, Јaćimović je naglasio da će kao ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji nastojati da u najvećoj mogućoj mjeri doprinese daljem unapređenju odnosa i prijateljskih veza dvije zemlje na svim poljima.

On je kao posebno značajne istakao unapređenje ekonomskih odnosa, proširenje pravnog okvira za saradnju kroz potpisivanje novih bilateralnih sporazuma, te nastavak dosadašnje snažne podrške.

Јaćimović je izrazio uvjerenje da će saradnja BiH i Sjeverne Makedonije nastaviti da se uspješno razvija i u budućnosti, te da će uspjeh u afirmaciji svih veza koje spajaju dvije zemlje doprinijeti miru, napretku, stabilnosti i zajedničkoj evropskoj budućnosti.