latinica  ћирилица
20/11/2019 |  15:49 ⇒ 15:57 | Autor: RTRS

Ćorić: U Savjet ministara dolaze oni koje je birao narod

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je da opozicija u Srpskoj negativno reaguje na dogovoreno formiranje Savjeta ministara zbog toga što se prekida njihovo neadekvatno predstavljanje srpskog naroda iz Republike Srpske u Sarajevu.
Nedeljko Ćorić - Foto: RTRS
Nedeljko ĆorićFoto: RTRS

- Sve izjave koje dolaze iz opozicije ukazuju na njihovu nervozu i nezadovoljstvo jer su, vjerovatno, imali obećanja da će oni i dalje ostati u Savjetu ministara - rekao je Ćorić.

Na konferenciji za novinare Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina, čiji je predsjednik, Ćorić je pozdravio usaglašen prijedlog za predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju i istakao da je Program reformi dokumet koji ne prejudicira članstvo BiH u NATO i ne obavezuje Republiku Srpsku da prihvati članstvo u tom savezu.

On je istakao da svi imenovani i izabrani predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH treba jasno da zastupaju stavove Republike Srpske.

- SNSD podržava izvorni Dejtonski sporazum koji je garancija mira i stabilnosti na ovim prostorima i time prosperiteta, kako Republike Srpske, tako i državne zajednice BiH - poručio je Ćorić.

Govoreći o lokalnim temama, on je kritikovao stanje u preduzećima čiji je osnivač grad Bijeljina, a koja posluju sa gubicima, navodeći kao primjere "Vodovod i kanalizaciju", gradsku Apoteku, Banju Dvorove i "Eko-dep".

- Upozoravali smo da će nedomaćinski odnos gradonačelnika Miće Mićića prema javnim sredstvima u tim preduzećima, kao i ogromno zapošljavanje radi zadovoljavanja koalicionih potreba na lokalnom nivou, izazvati štetu za zaposlene u preduzećima i sve građane koji su korisnici njihovih usluga i pune budžet grada - rekao je Ćorić.