latinica  ћирилица
20/11/2019 |  16:15 ⇒ 16:17 | Autor: SRNA

Golić: Podrška razvoju Istočnog Novog Sarajeva

Potpredsjednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić u razgovoru sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem navela je da će od naredne godine kroz nastavak projekta "Energetska efikasnost" biti ulagano u energetsku sanaciju javnih objekata iz oblasti obrazovanja i zdravstva.
Istočno Novo Sarajevo - Foto: RTRS
Istočno Novo SarajevoFoto: RTRS

Golićeva je istakla da će kroz ovaj projekat, koji će trajati do 2023. godine, osim u ovu lokalnu zajednicu, ulaganja u energetsku sanaciju objekata biti nastavljena i u drugim opštinama na području grada Istočnog Sarajeva.

Golićeva je podsjetila da kroz ovaj projekat za rekonstrukciju Srednjoškolskog centra "28. juni" u Istočnom Novom Sarajevu izdvojeno 450.000 KM.

Na sastanku je razgovarano i o izgradnji vodovoda "Miljevići" na području Istočnog Sarajeva, čija je ukupna vrijednost 200.000 KM.

Golićeva je rekla da će Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, u skladu sa svojim nadležnostima, finansijski pomoći realizaciju tog projekta.

Ćosić je zahvalio za uspješnu realizaciju projekta energetske sanacije Srednjoškolskog centra "28. juni", čime su omogućeni optimalni uslovi za školovanje 550 đaka.

Vlada Srpske je od 2006. godine u opštinu Istočno Novo Sarajevo po različitim osnovama uložila 131 milion KM, dok je 32 miliona KM plasirano kroz kredite Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovovali pomoćnik ministra za ekologiju Svjetlana Radusin i direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović.