latinica  ћирилица
20/11/2019 |  17:21 ⇒ 21/11/2019 | 07:39 | Autor: SRNA

MUP - jedan od stubova opstanka Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske krsnu slavu - Svetog srhangela Mihaila, sa željom da nastave da uspješno obavljaju svoje aktivnosti i ostanu garan bezbjednosti Republike Srpske i njenih građana.
Žandarmerija Republike Srpske - Foto: RTRS
Žandarmerija Republike SrpskeFoto: RTRS

On je naveo da je obilježavanje krsne slave prilika i da se prisjeti svih pripadnika MUP-a koji su u odbrambeno-otadžbinskom ratu dali život za odbranu Republike Srpske.

Višković je naglasio da je Vlada Republike Srpske čvrsto opredijeljena da kontinuirano radi na opremanju i modernizaciji MUP-a, kao temelja sigurne i stabilne Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U čestitki, koju je uputio ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Darku Ćulumu i svim pripadnicima MUP-a, Višković je ocijenio da pripadnici MUP-a Srpske profesionalno, odgovorno i predano izvršavaju sve svoje zadatke.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Darku Ćulumu i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, poželjevši ih mnogo uspjeha u izvršavanju veoma zahtjevnih policijskih zadataka.

On je naglasio da je policija jedan od stubova opstanka Republike Srpske i garant njene bezbjednosti, kao i bezbjednosti svih njenih građana.

- Želim da i u budućnosti raditi profesionalno, realizujete zacrtane ciljeve i radite na jačanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi njeni građani bili još bezbjedniji i sigurniji", naglasio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH posebno je naglasio da se na dan krsne slave, kao i svakog dana treba sjetiti 782 pripadnika MUP-a koji su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske i odati im dužno poštavanje.

- Јoš jednom svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske želim srećnu slavu, kao i mnogo zdravlja, sreće i uspjeha u privatnom i profesionalnom životu - poručio je Dodik.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske proslaviće sutra krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila