latinica  ћирилица
21/11/2019 |  12:26 ⇒ 14:27 | Autor: RTRS

Protest zbog šokantnih prizora iz Zavoda Pazarić

Oko 300 građana okupilo se danas ispred sjedišta Vlade FBiH u znak protesta zbog šokantnih fotografija koje su se juče pojavile u medijima.
Protest građana zbog dešavanja u Zavodu u Pazariću - Foto: RTRS
Protest građana zbog dešavanja u Zavodu u PazarićuFoto: RTRS

Građani koji protestuju traže ostavke Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda u Pazariću, te da se da hitno reaguje zbog vezanja djece za namještaj i radijatore u tom zavodu.

Protestna okupljanja su uslijedila nakon što je federalni poslanik Sabina Ćudić (Naša stranka) na  konferenciji za medije predočila fotografije o vezivanju štićenika Zavoda.

Građani su istakli transparente sa napisima "Vežite mene ako smijete", "Neko za Pazarić mora odgovoriti", "Mi smo djeca Pazarića"...

- Djeca su izgladnjivana, vezana, sve oni znaju. Ovako neće proći. Ako naše inspekcije neće raditi ima međunarodnih organizacija. Ta djeca treba da budu zaštićena, a ne da se tako ponašaju prema najranjivijoj grupi. Mi smo juče svi plakali. U toj djeci vidjeli smo svoju. Da mene nema, moje dijete bi bilo dolje - rekla je jedan od majki koja je protestovala ispred federalne vlade.

Građani su blokirali dvije saobraćajne trake, a roditelji su poveli i svoju djecu u kolicima i sa poteškoćama u razvoju.

Povezane vijesti:

Predstavnički dom FBiH: Provjeriti sve navode o stanju u Pazariću

Štićenike u Pazariću vezivali za radijatore