latinica  ћирилица
21/11/2019 |  14:59 ⇒ 17:13 | Autor: RTS

Đoković bolji od Pera za pobjedu Srbije (FOTO/VIDEO)

Novak Đoković je savladao Benoa Pera sa 2:0 po setovima 6:3, 6:3 u meču drugog kola Grupe A Dejvis Kupa. Srbija je trijumfom obezbijedila pobjedu u duelu i plasman u četvrtfinale. Predstoji još duel dublova u kome Tipsarević i Troicki igraju sa Herbertom i Mauom.
Novak Đoković - Foto: RTS
Novak ĐokovićFoto: RTS

Novak Đoković je donio pobjedu Srbiji u duelu sa Francuskom. Per je pružio solidan otpor, ipak nedovoljan da bi ozbiljnije zaprijetio srpskom asu. Novak je odigrao, naizgled, sa pola snage, potrošivši minimalnu količinu energije, dovoljno za trijumf. U oba seta je bio dovoljan po jedan brejk.

Novak je nešto sporije ušao u meč. U prvom gemu, koji je trajao sedam minuta spasio je dvije brejk lopte. Potom je uslijedio miran period u kome su oba tenisera lako osvajala svoje servise, sve do osmog gema. Tada je Đoković oduzeo servis protivniku i poveo sa 5:3, potom je bio siguran na svoj servis i stavio tačku na ovaj set.

Slična slika i u drugom setu. Ovoga puta Đoković je već u trećem gemu iskoristio svoju šansu i stigao do brejka prednosti. Potom se Novak skoncentrisao na svoj servis i rutinski prive oset kraju - 6:4 u drugom setu.

Novak je tako Srbiji doneo drugi bod protiv Francuza. U prvom meču Krajinović je savladao Congu sa 2:0 (7:5, 7:6).

U posljednjem meču, koji ništa nije mogao promjeniti, francuski dubl Erber - Per savladao je Tipsarevića i Troickog sa 2:0. U oba seta bilo je 6:4, 6:4.