latinica  ћирилица
22/11/2019 |  07:35 ⇒ 08:50 | Autor: SRNA

Dodik nastavlja posjetu Sankt Peterburgu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas nastavlja posjetu Sankt Peterburgu.
Milorad Dodik na Šestom međunarodnom kongresu Sankt Peterburgu - Foto: SRNA
Milorad Dodik na Šestom međunarodnom kongresu Sankt PeterburguFoto: SRNA

Dodik se juče obratio na Sedmom međunarodnom kongresu "Sankt Peterburg i slovenski svijet", a današnji, drugi dan posjete ovom gradu ujedno je i završni.

Srpski član Predsjedništva BiH bio je juče počasni gost ovog velikog međunarodnog kongresa na kojem su zvaničnici slovenskih zemalja razgovarali o raznim temama iz oblasti politike, ekonomije, kulture.

Dodik je juče razgovarao sa gubernatorom Sankt Peterburga Aleksandrom Beglovim, koji je rekao da farmaceutske kompanije iz ovog dijela Rusije planiraju da isporučuju svoje proizvode u Republiku Srpsku.

Prvog dana posjete Sankt Peterburgu Dodik je prisustvovao potpisivanju Sporazuma o saradnji Državnog šumarsko-tehničkog univerziteta "S.M. Kirov" i Univerziteta u Banjaluci, te razgovarao sa studentima iz Republike Srpske i Srbije koji se školuju na tamošnjem Rudarskom univerzitetu.

Dodik je posjetio i Akademiju talenata u Sankt Peterburgu, gdje je pogledao izložbu radova međunarodnog dječijeg konkursa "Crtam Peterburg".

Prije početka Kongresa "Sankt Peterburg i slovenski svijet", srpski član Predsjedništva BiH posjetio je Inženjersko-tehničku školu 777 gdje je razgovarao sa predsjednikom Komiteta za obrazovanje Sankt Peterburga Žanom Vladimirovnom Vorobjovom, predstavnikom gradonačelnika Sankt Peterburga Јurijem Borisovičem Šesterikovom i direktorom ove školske ustanove Verom Vladimirovnom Knjazevom.