latinica  ћирилица
22/11/2019 |  08:21 ⇒ 08:55 | Autor: RTRS

Srbija protiv Rusije za polufinale Dejvis kupa

Teniska reprezentacija Srbije igraće danas protiv Rusije, u borbi za plasman u polufinale Dejvis kupa u Madridu, od 11 časova.
Dejvis kup- selekcija Srbije - Foto: Screenshot
Dejvis kup- selekcija SrbijeFoto: Screenshot

Prvi će na teren izaći Filip Krajinović i Andrej Rubljov, a zatim će igrati Novak Đoković i Karen Hačanov.

U meču dublova, Srbiju će predstavljati Јanko Tipsarević i Viktor Troicki, protiv Donskoja i Rubljeva.

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, kaže da Srbiju očekuje težak posao protiv Rusije u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Srbija je u grupnoj fazi ostvarila obje pobjede – protiv Јapana i Francuske – i u meč sa "zbornajom komandom" ulazi kao favorit.

Srpski teniseri u odlučujućem meču savladali su "trikolore" sa 2-1, a Novak ističe da je zadovoljan što su on i Filip (Krajinović) završili posao u singlu.

- Izuzetno uspješan dan, sjajna uvertira Filipa (Krajinovića) pred moj meč. Odigrao je fantastično, veoma čvrsto i odlučno. Dobro se osećamo na terenu i jako mi je drago što smo prošli grupnu fazu kao pobjednici i da završimo rezultatski ishod meča poslije singlova - rekao je Đoković.

Srbija je izgubila u dublu od Francuske u meču koji nije imao rezultatski značaj.

- Imamo različite kombinacije za dubl, nadamo se da uopšte neće biti potrebe da ga igramo do kraja. Samo da nastavimo Filip i ja, imamo teške protivnike u četvrtfinalu. Nema odmora, svakim danom se igra.

- Rubljov i Hačanov igraju i singl i dubl, izuzetno su kvalitetni. Igraju dobro u ovim uslovima, namučili su Španiju, jedna su od najkvalitetnijih reprezentacija, a nadamo se najboljem - zaključio je Novak.