latinica  ћирилица
22/11/2019 |  17:25 | Autor: TANЈUG

Rakočević: Dolazak Kokoškova pozitivan efekat za Srbiju

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević rekao je da će dolazak Igora Kokoškova na klupu Srbije imati pozitivan uticaj na ekipu i najavio iste ambicije - napad na medalje na svim takmičenjima.
Igor Kokoškov (Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis) -
Igor Kokoškov (Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Rakočević je naglasio da je prvi čovjek KSS Predrag Danilović urgirao kod Vlada Divca i Sakramento kingsa, gdje je Kokoškov pomoćni trener, za dozvolu da ujedno bude i selektor.

- Danilović se pobrinuo da se sve sprovede, jako je dobar prijatelj sa Divcem i ljudima iz Sakramenta. To je uticalo da se dođe do pozitivnog ishoda. Naravno, velika je stvar što je Sakramento prihvatio, s obzirom da postoje kvalifikacioni turniri i prozori za Evropsko prvenstvo. Sve je ispalo kako treba i jedva čekamo - rekao je Rakočević. 

Dolazak Kokoškova, šampiona Evrope sa Slovenijom, pobjedom u finalu baš nad Srbijom u Istanbulu 2017, pun je pogodak, smatra proslavljeni srpski košarkaš.

- Izuzetno smo zadovoljni što se ta ideja sprovela u realnost. Igor ima fantastično iskustvo, posebno moderne košarke i američkog tipa igre. Pravio je i sjajne uspehe, bio prvak Evrope sa Slovencima i uvjereni smo da će imati jako pozivan efekat na našu ekipu.

Rakočević dodaje i da je već sada poznato da će Srbija biti glavni favorit za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju zbog prednosti domaćeg terena, oličenog u dobijanju kvalifikacionog turnira u obje konkurencije.

- Јoš uvijek ne znamo protivnike, ali na domaćem terenu smo favoriti. Јako je bitno što smo dobili domaćinstvo za muškarce i žene. Uzbuđeni smo i jedva čekamo, vjerujem da će biti puna hala - poručio je Rakočević i zahvalio se državi koja je "sve podržala i finansirala".

Poslije osvajanja petog mjesta na Mundobasketu u Kini, Srbija i dalje pretenduje na odličja.

- Sigurno su visoke ambicije, one su uvijek iste. To je osvajanje medalja - zaključio je Rakočević.

Turnir za žene na programu je od 6. do 9. februara, a za muškarce od 23. do 28. juna 2020. u beogradskoj "Štark areni".