latinica  ћирилица
28/11/2019 |  10:17 ⇒ 10:39 | Autor: SRNA

Nenadu Simiću povelja sa srebrnom medaljom za aforizme

Književniku Nenadu Simiću iz Dervente danas je uručena Povelja sa srebrnom medaljom za drugo mjesto na Međunarodnom književnom takmičenju "Zlatni zmaj" za najbolje aforizme.
Nenadu Simiću uručena Povelja - Foto: SRNA
Nenadu Simiću uručena PoveljaFoto: SRNA

Simiću je dodijeljena i Povelja počasnog člana Udruženja srpskih književnika Slovenije za dugogodišnju požrtvovanost, nesebično pružanje pomoći očuvanju srpskog nacionalnog dostojanstva, tradicije, kulture i jezika.

Priznanje je Simiću u Derventi uručio predsjednik Saveza srpske dijaspore Slovenije Saša Gajić.

Gajić je rekao da Derventa ima vrsne pjesnike i književnike, među kojima je i Simić sa kojim imaju veoma dobru saradnju.

- Vjerujem da će naša saradnja i u narednom vremenu biti još bolja, sadržajnija i na dobrobit Srba u Republici Srpskoj i Sloveniji. Osim na polju kulture, značajnu podršku i saradnju imamo i u oblasti medija - rekao je Gajić, koji je i predsjednik Udruženja srpskih književnika u Sloveniji.

On je dodao da Savez sarađuje sa Srpskim književnim klubom "Vihor" iz Dervente, sa kojima su realizovali i Međunarodni književni konkurs "Pesnikova duša" na kojem je učestvovalo 59 autora iz Srbije, Slovenije, Federacije BiH i Republike Srpske.