latinica  ћирилица
28/11/2019 |  14:10 ⇒ 14:14 | Autor: SRNA

Šeranić: Važna podrška Srbije u jačanju kapaciteta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je u razgovoru sa predstavnicima Zavoda za socijalnu zaštitu Srbije da je potrebno jačanje kapaciteta socijalne zaštite u Srpskoj i da se razmatra mogućnost osnivanja zavoda na republičkom nivou.
Alen Šeranić sa predstavnicima Zavoda za socijalnu zaštitu Srbije - Foto: SRNA
Alen Šeranić sa predstavnicima Zavoda za socijalnu zaštitu SrbijeFoto: SRNA

- U tom domenu računamo na podršku Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu Srbije jer su njihova iskustva, regionalna saradnja i međunarodni kontakti od velikoj značaja za podršku našem sistemu socijalne zaštite koji zahtijeva stalno usavršavanje, donošenje novih i preispitivanje efekata donesenih mjera -  rekao je Šeranić.

On je predstavnike Zavoda za socijalnu zaštitu Srbije upoznao o aktuelnim izmjenama u sistemu socijalne i dječije zaštite, te naglasio značaj dobrog planiranja i mapiranja socijalnih davanja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Direktor Zavoda za socijalnu zaštitu Srbije Božidar Dakić rekao je da će Zavod biti na raspolaganju Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske kod svih budućih mjera za kreiranje boljeg i efikasnijeg sistema, koncipiranog prema potrebama korisnika.

U okviru posjete Banjaluci, predstavnici Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu Srbije posjetiće Gerontološki centar i Centar za socijalni rad.