latinica  ћирилица
29/11/2019 |  09:04 ⇒ 10:34 | Autor: SRNA

Osnovne i srednje škole prikupile oko 14.000 KM

U novembru je oko 25 osnovnih i srednjih škola Republike Srpske sa oko 14.000 KM podržalo izgradnju i opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, kao i akciju "Za dječiji osmijeh na Kosovu i Metohiji", izjavio je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov.
Humanost učenika osnovnih i srednjih škola Republike Srpske (foto:tvmost.info) -
Humanost učenika osnovnih i srednjih škola Republike Srpske (foto:tvmost.info)

On je zahvalio svim osnovnim i srednjim školama koje su dale veliki doprinos akcijama za svoje vršnjake na Kosmetu i za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, naglasivši da svaka pomoć njima predstavlja snažnu podršku.

Arlov je istakao da je Osnovna škola "Sokolac" ove godine sakupila i uplatila 2.850 KM, što je i najveća donacija.

- Pomoć našoj akciji najavili su i neki vrtići iz Brčko distrikta i cijele Srpske. Akcija traje do 31. decembra i vjerujemo da ćemo poslije 9. januara, rođendana Republike Srpske, do pravoslavne Nove godine izvući osmijeh i obradovati mnogu srpsku djecu na Kosovu i Metohiji - rekao je Arlov.

Akciju za izgradnju i opremanje Dnevnog centra, prvog ovakvog tipa na Kosmetu, zainteresovani mogu podržati i pozivom na humanitarni broj 1412.