latinica  ћирилица
29/11/2019 |  09:08 ⇒ 09:23 | Autor: Index.hr

Ibrahimović bi došao u Bolonju samo zbog njega: Rijedak čovjek

Zlatan Ibrahimović završio je svoju fudbalsku epizodu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon godinu i osam mjeseci, 58 utakmica i 53 gola, od kojih su mnogi bili remek-djela, Zlatan Ibrahimović objavio je da je završio saradnju s LA Galaksijem.

- Došao sam, vidio i pokorio. Hvala LA Galaksiju što mi je omogućio da se opet osjećam živim. Navijači Galaksija, željeli ste Zlatana, dao sam vam Zlatana. Nema na čemu. Priča se nastavlja. A sada opet možete gledati bejzbol", rekao je Ibro.

Sada se vraća u Evropu i traži klub u kojem bi mogao igrati. Prvi na listi je Milan.

Milan je njegov drugi dom, ali...

- Imam sjajna sjećanja na grad i ljude. Tražim projekt koji će me stimulisati", rekao je Ibrahimović, prenosi Gazeta.

Milan se nada da će na San Siro uspjeti vratiti svog heroja, jednu od najvećih zvijezda modernog fudbala koja bi trebala biti simbol novog projekta Zvone Bobana i Paola Maldinija. Dvojac koji od ljeta (ne)uspješno vodi Milan nada se da novac neće biti presudan za veličanstveni povrataka u dres Rosonera.

- Milan je moj drugi dom - rekao je Ibra pa dodao: "Nije mi to drugi grad, već drugi dom. Imam zaista lijepe uspomene."

- Ne vidim zašto se ne bih vratio u Milan ako je tamo projekt koji će me stimulisati. Na ovom nivou mogu igrati i do 50. godine. Doživio sam krasno iskustvo u Los Anđelesu. Bilo je fantastično. Sada je vrijeme da Milan dobije drugog heroja. Dvojica heroja iz dva različita svijeta - ja i Đuzepe Garibaldi - istakao je švedski fudbaler koji je u loktobru napunio 38 godina.

Ako ga i dovede u januaru, jer klub još nije kontaktirao s Ibrahimovićem, podsjeća Gazeta, Milan će iduće ljeto odlučiti hoće li mu produžiti ugovor na još godinu dana ili više.

Osim Rosonera, u utrci za Ibru je i Bolonjna. Glavni adut joj je bolesni trener Siniša Mihajlović.

Osim Milana, za Zlatana Ibrahimovića interesuje se i Bolonjna. Klub koji vodi stručnjak Siniša Mihajlović spreman je uz pomoć glavnog sponzora Makrona uložiti ogroman novac da bi doveo Ibrahimovića. Spominje se oko dva miliona evra odštete samo da Ibra potpiše za njih, a onda bi na druge načine finansirali njegov ugovor.

Nadaju se da bi im njegova ogromna popularnost donijela veliku pažnju i da bi zaradili ogroman novac samo od prodaje dresova.

Ibrahimović ne isključuje ni opciju da potpiše za Bolonjnu.

- Sa Sinišom se osjećam vrlo dobro - kaže Ibra.

- On mi je prijatelj, zaista je nevjerovatna osoba. Rijedak je čovjek - rekao je Šveđanin.