latinica  ћирилица
29/11/2019 |  09:17 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Modna revija "Baš po mjeri" - podići svijest o osobama sa invaliditetom (FOTO)

Modna revija osoba s invaliditetom pod nazivom "Baš po mjeri" održana je juče u Banskom dvoru. Moto ovogodišnje revije je - mogu sve što poželim.

Na reviji u ulozi modela, kao i prethodnih godina, našli su se žene i muškarci s različitim vrstama invaliditeta koji su se okupili kako bi zajedno pokazali da, baš kako moto kaže mogu sve što požele. Cilj ove revije jeste da se podigne svijest o osobama sa invaliditetom.

U pratećem dijelu programa nastupila je Etno grupa "Iva" i hor "Kastratonica", kao i akademski plesni klub "Habanera". Kažu, zadovoljstvo je i čast biti dijelom ove priče.

Doktorica Snežana Kutlešić-Stević, organizator i idejni tvorac ove revije, rekla je da su željeli da se javnosti ukaže na mogućnosti osoba sa invaliditetom, kao i na činjenicu da je invaliditet samo jedna karakteristika koja ne određuje osobe koje ga posjeduju.

Bilo je to veče prepuno emocija, dirljivih i izuzetnih poruka, zajedništva i podrške. Veče u kom su brojni talenti učesnika revije došli do izražaja.

Ove godine revija "Baš po mjeri" imala je i humanitarni karakter, a prikupljeni novac namijenjen je za rehabilitaciju dvije učesnice revije.