latinica  ћирилица
29/11/2019 |  11:19 ⇒ 13:49 | Autor: TANЈUG

Vučić: Snajperom su pokazali kako bi vodili Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za Televiziju Pink da mu je žao što je nedjeljnik NIN povukao naslovnu stranu na kojoj je nišan snajpera uperen u njega.
Aleksandar Vučić - Foto: RTS
Aleksandar VučićFoto: RTS

- Žao mi je jer je to slika i prilika onih koji bi da vode Srbiju na drugačiji način i onih koji kažu da ih vrijeđaju, a ti isti mene nazivaju čovjekom koji je psihopata, koji ima sidu, kog pitaju da li mi je krv poslata na toksikološku analizu u trenutku kada doktori na VMA pokušavaju da rješe drugu stvar - istakao je Vučić.

On je dodao da ta naslovna pokazuje razliku između "nas i njih".

- Nismo mi to sklonili, to su oni sklonili, njihova redakcija, a ja žalim što su oni to uradili, volim da se vidi patološka mržnja i da osim patološke mržnje tu nema ničega - poručio je predsjednik Srbije.

Vučić je izjavio da će država uraditi sve što može da zaustavi odlazak ljudi do marta, kada će Njemačka početi da primjenjuje novi zakon o zapošljavanju.

- U toku je trka za ljudima, a ne teritorijama. Samo mi na Balkanu mislimo da je trka za teritorijama važna - rekao je Vučić.

On je naglasio da je najljepša vijest povratak 20 medicinskih sestara u Klinički centar Srbije od kojih 10 iz inostranstva, a 10 iz privatnih klinika.

- Vratile su se jer znaju da su ove godine povećane plate medicinskim sestrama i tehničarima 15 odsto, kao i da mogu da očekuju 10-15 odsto povećanja dogodine - rekao je Vučić.

Komentarišući podatak da je nezaposlenost u Srbiji smanjena na 9,5 odsto, Vučić je rekao da će se, kada nezposlenost bude 8,5 odsto, moći reći da je Srbija blizu standarda EU.