latinica  ћирилица
29/11/2019 |  11:48 ⇒ 17:21 | Autor: SRNA

Trninić: Biće zaposleno 57 radnika u Željeznicama Srpske

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da je Vlada donijela odluku o zapošljavanju 57 radnika u Željeznicama Republike Srpske, uz saglasnost Svjetske banke.

Trninić je podsjetio da je u martu 2017. godine počelo restrukturisanje ovog javnog preduzeća, koje za sada ide dobrim putem i što je nedavno pozitivno ocijenila Svjetska banka, koja učestvuje u ovom procesu.

- Imamo malih zakašnjenja zbog određenih razloga, a nismo predvidjeli prevelik odlazak izvršnog osoblja - rekao je Trninić danas u Doboju gdje je počeo Sedmi međunarodni simpozijum "Novi horizonti saobraćaja i komunikacija 2019".

On je istakao da je Vlada juče donijela odluku o zapošljavanju 57 radnika.

Trninić je izrazio nadu da će program restrukturisanja do polovine decembra biti predat nadležnom sudu, čime bi taj proces bio pokrenut prema Zakonu o stečaju i olakšan, kako je i predviđeno.

On je rekao da je željeznički saobraćaj u Srpskoj u velikom zaostatku za svjetskim trendovima usljed ratnih sukoba devedesetih godina prošlog vijeka, neulaganja u infrastrukturu, ali i zbog toga što je preduzeće Željeznice Republike Srpske u prošlom periodu imalo određenih poteškoća.