latinica  ћирилица
29/11/2019 |  12:53 ⇒ 17:21 | Autor: SRNA

Parlament Srpske potpuno otvoren za javnost i medije

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je parlament Srpske, kao najviši zakonodavni organ vlasti u Republici, potpuno otvoren za javnost i medije koji javnosti prenose informacije.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

Čubrilović je danas polaznike Akademije za političke lidere u BiH, kao i učenike srednjih škola, koji su u posjeti parlamentu u okviru Dana otvorenih vrata, upoznao o radu, ovlaštenjima i poslovniku parlamenta Srpske.

On je rekao da u parlamentu Republike Srpske postoji skupštinski Odbor za pitanja djece, mladih i sporta koji se u saradnji sa resornim republičkim ministarstvom bavi pitanjima mladih.

Odgovarajući na pitanja studenata, Čubrilović je naveo da je na mladima nakon školovanja da sami donesu odluku o tome gdje će živjeti i raditi, ali da je najbolje da to bude u zemlji u kojoj su rođeni.

Čubrilović je istakao da je u Republici Srpskoj važno razvijati realni sektor, odnosno privredu, koja donosi novostvorenu vrijednost.

Miloš Lolić, student banjalučkog Pravnog fakulteta, koji je član Akademije za političke lidere u BiH, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je ušao u ovaj program i što je u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

- Zadovoljni smo odgovorima koje smo dobili od predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske - rekao je novinarima Lolić.

Predstavnik Akademije za političke lidere u BiH Nermin Salkić rekao je da bi kao budući političar pozvao sve na konsenzus.

- Mislim na konsenzus, ali ne u idealističkom smislu, već da neke stvari koje nas dugo muče stvimo po strani, a da se pozabavimo sami sobom, odnosno da učinimo ovo društvo boljim za sve - dodao je Salkić.