latinica  ћирилица
29/11/2019 |  14:50 ⇒ 15:02 | Autor: SRNA

Škrba: Nisam se prijavio na konkurs

Šef kabineta ministra inostranih poslova BiH Savo Škrba istakao je da se nije prijavio na konkurs za glavnog inspektora - ministra savjetnika u kancelariji za kontrolu diplomatskih i konzularnih poslova.

Škrba je u demantiju povodom teksta pod naslovom "Infosrpska: MIP BiH - privatno preduzeće PDP-a" istakao da je u njemu objavljeno niz neistina u vezi sa njegovim imenom, "čime je svjesno obmanjena javnost u Republici Srpskoj i BiH i nanesena šteta njegovom ugledu".

- Ovaj tekst nije Srnin autorski tekst, već je prenesen sa portala Infosrpska, za koji je odavno poznato da je divlji portal, bez impresuma, imena urednika, adrese i broja telefona, i kao takav ne ispunjava ni osnovne elemente za registraciju javnog medija, a samim tim i krši sve etičke norme novinarskog izvještavanja - istakao je Škrba.

Prema njegovim riječima, ukoliko je Novinska agencija htjela da se bavi ovom temom, informacije su dostupne u Ministarstvu inostranih poslova BiH, kao i u Agenciji za državnu službu BiH, i lako su provjerljive činjenice.

On je istakao da je taj konkurs raspisan 24. oktobra i zatvoren 14. novembra i da među imenima prijavljenih nema njegovog imena, što je moglo da se sazna uvidom u dokumentaciju, koja nije zatražena