latinica  ћирилица
29/11/2019 |  15:32 ⇒ 18:05 | Autor: SRNA

Radojičić uručio prva rješenja o stipendiranju srednjoškolaca (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas prva rješenja o stipendiranju učenika srednjih škola za školsku 2019/2020. godinu, u okviru gradskog programa stipendiranja učenika i studenata za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno 1,6 miliona KM.

Radojičić je rekao novinarima da je 1.186 srednjoškolaca u Banjaluci ostvarilo ove školske godine pravo na stipendiju.

On je podsjetio da grad Banjaluka svake godine provodi javni poziv, te da je ove školske godine najveći broj, oko 600 učenika, ostvarilo stipendiju po osnovu uspjeha.

- Nekoliko stotina je onih koji su stipendije stekli po raznim socijalnim statusima, najmanji je broj stipendija za deficitarna zanimanja i ti đaci imaju duplo veću stipendiju u odnosu na ostale - rekao je Radojičić.

 On je rekao da stipendije na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznose 80 KM, dok je za deficitarna zanimanja 160 KM.

- Uredno izmirujemo svoje obaveze i nadam se da su banjalučki đaci zadovoljni. To je vid priznanja za one koji su najbolji, te pomoći onima koji su eventualno u nekom stanju socijalne potrebe - rekao je Radojičić.

Stipendista, učenik drugog razreda opšteg smjera Gimnazije Rasko Zrnić koji je stipendiju stekao po osnovu odličnog uspjeha, zahvalio je gradu i gradonačelniku, što se cijeni znanje, rad i trud.

- Ova stipendija je za nas vid motivacije i značajna novčana stavka - rekao je Zrnić.