latinica  ћирилица
29/11/2019 |  15:41 ⇒ 17:20 | Autor: SRNA

Јednomjesečni pritvor osumnjičenima za ubistvo Brune Rolda

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor licima čiji su inicijali R.D, S.K. i B.Z. zbog sumnje da su ubili lice čiji su inicijali B.R, potvrđeno je Srni u Okružnom sudu Banjaluka.
Privođenje osumnjučenih za ubistvo Rolda (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Privođenje osumnjučenih za ubistvo Rolda (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Pritvor je određen R.D. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom paljevina, a osumnjičenima S.K. i B.Z. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo.

Pritvor se računa od dana i časa hapšenja.

Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka zatražio je od Okružnog suda određivanje pritvora za Radeta Drljaču /24/ i Borisa Zorića /33/ iz ovog grada, te Slobodana Krnetića /33/ iz Laktaša zbog sumnje da su ubili Brunu Rolda /53/.

Drljača je osumnjičen da je počinio krivična djela teško ubistvo i paljevina, a Krnetić i Zorić da su počinili krivično djelo teško ubistvo, saopšteno je ranije iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Osumnjičena lica su 25. novembra u Ulici Vase Glušca u Banjaluci, nakon verbalnog sukoba, Roldu nanijeli povrede grudi i vrata, a Drljača ga je nožem ubio, nakog čega je zapalio kuću.