latinica  ћирилица
30/11/2019 |  11:55 | Autor: novosti.rs

Obradović: SP dugo traje, moramo da budemo oprezni

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je danas da je njegova ekipa zasluženo pobijedila Angolu na početku Svjetskog prvenstva u Јapanu.

- Početak Svjetskog prvenstva nije lak ni za jednu ekipu. Zasluženo smo pobijedili - rekao je Obradović, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometašice Srbije pobijedile su Angolu sa 32:25 (16:12) na startu Svjetskog prvenstva u Јapanu.

- Čestitam Angoli na fer i korektnoj igri. Imali smo snimke sa njihovih utakmica, ali jedno je snimak, a drugo uživo. Uživo su još više i krupnije djevojke. Posjeduju veliki potencijal. Vrlo su nezgodna ekipa. Znali smo da će dosta igru bazirati na pivotmenu. Uspjeli smo u velikoj mjeri da ih osujetimo u tome - rekao je Obradović i dodao - Mogli smo i lakše da dođemo do pobjede, ali to je tako sa prvom utakmicom. Čekala se dugo, od maja. Prva utakmica je završena, idemo dalje. Svjetsko prvenstvo dugo traje, tako da moramo biti oprezni.

Obradović je na današnjem meču šansu dao velikom broju igračica.

- Mogli smo i više da rotiramo, ali bilo je par tehničkih grešaka na koje računamo. Dugo je prvenstvo, moraju sve devojke da budu u pogonu. Ide Kuba, nadam se da će još više djevojaka dobiti šansu - rekao je selektor Srbije.

Željka Nikolić, najbolji strijelac reprezentacije Srbije, istakla je da je trijumf protiv Angole važan za njen tim.

- Prvi meč je uvijek težak. Najvažnije je da smo uzeli dva boda. Imali smo neke uspone i padove, ali radićemo na tome da to ispravimo. Trenažni dan je pred nama. Spremamo se za naredne utakmice - rekla je ona.

Rukometašice Srbije u drugom kolu, u ponedjeljak od 4.30, igraju protiv Kube.