latinica  ћирилица
01/12/2019 |  18:56 ⇒ 02/12/2019 | 14:14 | Autor: RTRS

Budite humani - pozovite 1411

Danas je i zvanično počela, deseta po redu, humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović.

Cilj ovogodišnje akcije je prikupljanje sredstava za izgradnju dnevnih centara za djecu sa poteškoćama u razvoju, u Banjaluci i Trebinju. Humanitarni broj 1411 biće aktivan do kraja decembra.

Za djecu sa poteškoćama u razvoju, kojoj je potreban nadzor 24 časa dnevno, ali i za njihove porodice, koje, zbog toga, često ne mogu da obavljaju svoje svakodnevne obaveze, izgradnja dnevnih cenatara u Banjaluci i Trebinju, značajan je iskorak ka obezbjeđivanju sistemskog pristupa i pomoći.

- S obzirom da tokom trajanja škole i nakon raspusta djeci sa poteškoćama u razvoju nije obezbijeđen smještaj izgradnja ovog centra bi mnogo značila roditeljima i poboljšao bi se i sam status djece - navela je Zorica Kuzmanović, direktorka ЈU Centar Zaštiti me.

Samo roditelji djece sa poteškoćama u razvoju znaju koliko im je potrebna pomoć u njihovom odgoju i koliko će mogućnosti djeci pružiti savremeni centri, za maksimalan razvoj njihovih sposobnosti.

- Radostan sam i presrećan što su se stvorili uslovi za izgradnju jednog savremenog, modernog Centra za djecu sa poteškoćama u razvoju gdje će se pružati sve potrebne usluge - rekao je Mijat Šarović, predsjednik radne grupe za izradu dnevnog centra u Trebinju.

Partneri predsjednice Republike i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji su mladi umjetnici iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim performansima pokušati da, zajedničkim snagama, obezbijede pomoć za svoje drugare.

Od danas pa do kraja decembra aktivan je humanitarni broj 1411, kao i žiro račun 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke a.d. Banja Luka.