latinica  ћирилица
01/12/2019 |  19:05 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Zahvaljujući humanim ljudima Zoran Krnjajić dobio priliku za novi početak

Humanitarnom akcijom, na inicijativu dubičke Boračke organizacije, 51-ogodišnji nezaposleni borac prve kategorije, koji je i sin poginulog borca, Zoran Krnjajić iz Pucara kod Kozarske Dubice, uselio je u novoizgrađenu kuću. U novi dom uselio je iz neuslovne trošne kuće.

Nezaposleni borac Zoran Krnjajić živio je u dubičkim Pucarima u trošnoj stogodišnjoj kući, koja prokišnjava i u kojoj su se legle zmije.

Danas je slika potpuno drugačija. Zahvaljujući humanim ljudima, ovih dana, uselio je u novoizgrađenu i namještenu kuću i dobio priliku za novi početak.

- Imam najosnovnije stvari u kući i to je sve što mi treba. Imam kupatilo, vodu, imam šporet, sve imam...Imam gdje spavati, struju imam iako nije još dovršena - priča Zoran.

A nova kuća izgrađena je zahvaljujući humanosti kolega boraca, komšija, rodbine, kulturnih radnika i privrednika.

- Boračka organizacija bila je inicijator, a onda smo se okupili, mjesna Boračka, Mjesna zajednica...Ovdje je više ljudi učestvovalo. Imali smo tri donatorske večeri, imenovali smo i Odbor za izgradnju - kaže Dragonjub Ćibić, predsjednik Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica.

U ovu humanitarnu akciju uključilo se i resorno ministarstvo, ali i opština Kozarska Dubica.

- Opština Kozarska Dubica i pored svih problema koje ima na budžetu, uključila se aktivno u taj dio posla. Mi smo ispred opštine donirali nekih 5. 000 maraka što je doprinijelo da se završi taj objekat - naglasio je Radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica.

Zoran živi od zemlje i stoke i nema nikakvu mehanizaciju. Međutim, najviše žali, jer nema kravu.

- Prošle zime mi je uginula krava. Јedino mi to nedostaje - zaključuje Zoran.

Komšije su Zoranu ozidale i urušeni bunar. On kaže, mladost je proveo u ratu, u kojem je na prvoj liniji ostao i bez oca.

Zbog toga mu je, kako kaže, posebno značajno što ga borci nisu zaboravili.