latinica  ћирилица
01/12/2019 |  20:26 ⇒ 20:36 | Autor: SRNA

Šulić: Begić ne treba da skrnavi spomenike kada šalje političke poruke

Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Denis Šulić poručio je predsjedniku mladih banjalučkog PDP Ivanu Begiću da prilikom slanja političkih poruka ne treba da skrnavi spomenike.
Denis Šulić -
Denis Šulić

- Razumijem da svaki čovjek koji se bavi politikom šalje političke poruke, ali te poruke, kakve god one bile, ne smiju se slati tako što ćete skrnaviti spomenike, u ovom slučaju žrtvama razornog zemljotresa u Banjaluci - rekao je Šulić za Alternativnu televiziju.

On ističe da se svaki Banjalučanin, pa i svaki građanin Republike Srpske sa pijetetom treba sjećati svih žrtava ovog razornog zemljotresa 1969. u kojem je 15 ljudi stradalo, 1.117 povrijeđeno, a 86.000 objekata je uništeno.

Govoreći o mogućnosti da bude imenovan za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, Šulić je rekao da je samo spominjanje njegovog imena u tom kontekstu za njega velika čast.

- Sama činjenica da se moje ime spominje u kategoriji da mogu postati potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, za mene predstavlja veliku čast i obavezu - rekao je Šulić.

Predsjednik Mladih banjalučkog PDP Ivan Begić oskrnavio je danas na Trgu Krajine spomen-obilježje koje podsjeća na razorni zemljotres koji je pogodio Banjaluku 1969. godine.

Begić je na "Krivi sat" postavio znak zabrane prolaska za pješake, uz poruku "Krivi sat je dokaz da je kod nas sve krivo!", a potom je snimak objavio na društvenim mrežama.