latinica  ћирилица
02/12/2019 |  16:22 ⇒ 20:06 | Autor: SRNA

Odgođena najavljena sjednica Savjeta ministara u tehničkom mandatu

Odgođena je za sutra najavljena sjednica Savjeta ministara u tehničkom mandatu, objavljeno je na sajtu ove institucije, ali nije naveden i razlog.
Sarajevo - Foto: RTRS
SarajevoFoto: RTRS

Na predloženom dnevnom redu sjednice su, između ostalog, materijali Ministarstva bezbjednosti koji se odnose na situaciju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata, te prijedlog ovog ministarstva za imenovanje direktora Agencije za istrage i zaštitu.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH sproveo je konkursnu proceduru za izbor direktora Sipe na kojoj je najviše bodova osvojio dosadašnji direktor ove agencije Perica Stanić, ali je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio da nema načina da Savjet ministara u sadašnjem sazivu u prisustvu predstavnika ove stranke imenuje direktore Sipe i Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Prema predloženom dnevnom redu, Savjet ministara u tehničkom mandatu trebalo bi da razmotri informaciju o konkretnim mjerama i aktivnostima koje je potrebno preduzeti u okviru procesa evropskih integracija BiH, a koju je Direkcija za evropske integracije pripremila radi realizacije zaključka sa treće redovne sjednice Predsjedništva BiH.